huis leegmaken

Of u nu een woning huurt of bezit, bij een verhuizing in York is het altijd goed gebruik om de woning schoon en netjes achter te laten. U moet de lege woning altijd in de staat laten waarin u hem gevonden heeft of beter, zodat de volgende huurders of eigenaren kunnen intrekken zonder zich zorgen te maken over de schoonmaak.

Er is weinig erger dan het betrekken van een woning om te zien dat de kasten vies zijn en dat de hele plaats moet worden gesteriliseerd voordat er iets uitgepakt kan worden. Je weet dat een verhuisdag vermoeiend genoeg is zonder deze taak.

Meer informatie over huis leegmaken en inboedel opruimen op www.opruimingsdienst.be

Uiteraard bieden wij u een betaalbare en gemakkelijk te boeken eindschoonmaakservice aan, maar als u de kosten tot een absoluut minimum wilt beperken, geven wij u hier enkele tips voor een snelle schoonmaakbeurt.

Schoon als je gaat

Een manier om een huis van boven naar beneden schoon te maken is door het huis van boven naar beneden te reinigen. Zelfs de schoonste persoon zal verrast zijn met het stof onder een bed of de spetters op een plint achter de keukenkast. Deze methode werkt voor veel mensen, maar is niet de snelste methode en daarom raden wij u aan deze methode te gebruiken:

Wacht tot de woning leeg is

Verhuizingen zijn van nature rommelig. U zult merken dat u overal in het pand restjes krant, plakband, lege dozen en ongewenste voorwerpen heeft. Voeg daarbij de voetafdrukken van veel mensen die in en uit lopen en je blijft met een behoorlijke puinhoop achter. Onze verhuisfirma in York zorgt er altijd voor dat uw tapijten nooit beschadigd raken en dat er geen verpakkingsafval achterblijft, maar bij elke verhuizing kan er toch restvuil achterblijven.

Door te wachten tot de woning leeg is, kunt u de hele woning in kaart brengen. U hoeft geen enkele ruimte twee keer schoon te maken en u kunt deze kamer voor kamer aanpakken, de deur sluiten en afscheid nemen als u klaar bent.

Uw schoonmaakinventarisatie

U moet een aantal items in de buurt bij de hand om uw woning schoon te maken, zoals:

 • Een afwasbakje
 • Emmer
 • Mop
 • Bleekmiddel
 • Ontsmettingsmiddel
 • Shake n Vac
 • Pools
 • Raamreiniger
 • Keukenpapier
 • Oude Handdoeken
 • Oude vellen
 • Mousse voor de badkamer
 • Sponzen
 • Doeken
 • Stofzuigers
 • Nat worden

Plinten zijn meestal een van de belangrijkste schoonmaakmiddelen, omdat ze in de loop der jaren heel wat vuil kunnen ophopen. Voor elk oppervlak dat wel water toelaat, maak je gewoon een zeepoplossing met heet water en gebruik je een spons om de plinten en oppervlakken te wassen. Laat iemand u volgen met een oude handdoek. U wast, ze drogen. Deze methode zorgt ervoor dat elke ruimte niet langer dan 20 minuten in beslag neemt. Als u toch grond vindt op vuil, moet het warme water het water zachter maken voor het verschuiven, of het schurende karakter van de handdoek zal het verzachten.

Zie duidelijk

Veel mensen hebben hun eigen manieren om ramen en glas schoon te maken, maar de snelste manier is eigenlijk heel eenvoudig. Gebruik een doucheglans, geen glasreiniger. Het is natter en beter in het geven van een streeploze afwerking. Het is ook een beetje sterker omdat het is geformuleerd om ook zeepresten aan te pakken.

Spuit vervolgens met keukenpapier om het af te vegen. Dat is het. Zolang je altijd een schone, nooit eerder gebruikte doek of papieren handdoek gebruikt om de ramen schoon te vegen, heb je geen strepen.

Badkamers

Nu het pand leeg is, kunt u alle toiletten, wastafels, douches en baden met een mousse besproeien, omdat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over de douchegels en toiletartikelen die aan de zijkant zijn opgeborgen. Gewoon sproeien en vervolgens afspoelen en eindigen met een schone handdoek om te drogen.

Dan hoeft u alleen nog maar de houten oppervlakken te poetsen en de kamers te stofzuigen en u bent klaar. (Ervan uitgaande dat uw fornuis schoon is!)

Met extra zorg zal uw huisverhuizing net dat beetje schoner en compleet aanvoelen. Desondanks moet je jezelf niet de schuld geven van enige eerlijke slijtage die zich voordoet. Huurders die hun waarborgsommen willen terugvorderen, wordt geadviseerd dit te onderzoeken, zodat een minnelijke schikking kan worden getroffen met de verhuurder.